19 Eylül 2010 Pazar

Ünvan Maçı: Yuha Lama vs. Dalai Lama

Emniyet işi gücü bıraktı, ABD-Türkiye basketbol maçında, RTE’yi yuhalayanların peşine düştü. Gördüğüm kadarıyla CSI dizilerini sıkı izleyen polis, “Yuhalamanın” geldiği bölgedeki biletleri alanları kredi kartlarından, adres bilgilerine ulaşıp; enselemeye başladı bile. Polisin adliyeye çıkarttığı “sanığın” çocuk olması nedeniyle serbest bırakılması basında pek yer bulmadı. Yani ilk paket olan “giderci” serbest. Polisin araştırdığı konu ise yuhalayanların örgüt bağlantısı olup, olmadığı imiş. TCK 301’den tahkir ve tezyiften “alacaz” diyemiyorlar da. İngilizce yuhalama “Hoot”, ıslıkla bu işi yaparsanız ise “Hiss” deniyor. TCK 301’e göre Hiss’cilere muhtemelen ceza indirimi gelir. Aklınızda olsun.

RTE’yi yuhalamakta acemi davrananların sorunu, karşılaşma imkanın kısıtlı olması. Çünkü kıyı Türklerinin bir eylem için kıçlarını kaldırıp, bir şey yapmaları için harekete geçmeleri pek kolay olmuyor. Onu da başka bir entry’de yazmak farz oldu.



Benim şahsi görüşüm, uluslararası bir spor karşılaşmasında yuhalama şık kaçmadı. Orası kesin. Oysa RTE’yi yuhalamak için 365 gün imkan var, isteyeneDemokrasi havariliği yapan ve 301 ile ilgili adım atmayan RTE’nin ilgili maddeyi neden çok sevdiğini anlamak pek zor değil. Ben Levi’s 501’in hastasıyım, o da basını kontrol edebilmek ve kendine karşı çıkanları kontrol etmekte 301’in.

RTE’nin ABD-Türkiye maçındaki yuhalanmasının unvan maçı, TCK’da olmamalı. Dalai Lama’dan bir söz belki hazırlığına yardımcı olabilir. “Öncelikle kendinizi ve başkalarını anlamak çok önemlidir, başkalarını anlamak daha da önemlidir çünkü onlar sayıca çoktur.”

0 yorum:

Yorum Gönder